Paleo eperkrémes torta
Paleo eperkrémes torta
Hozzávalók:
A piskóta recept itt található: paleo piskóta
Dió helyett használhatunk darált lenmagot és tehetünk hozzá még 2 ek szőlőmagolajat is.
Krémhez:
- 500 ml pürésített friss érett eper
- 2 ek 1:4 édesítő
- 1 kk vaníliaőrlemény
- 1,5 csomag lapzselatin (9 lap, 15 g)
- 2 doboz 200 ml Cocomas
Készítsük el előbb a krémet, hogy legyen ideje megkötnie a zselatinnak.
Az epret purésítjük az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel. A zselatint beáztatjuk egy tányér vízbe. Amikor megpuhult, óvatosan megolvasszuk, majd osszekeverjük az epermasszával és a cocomas-al. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy dermedjen. Ez alatt elkészítjük a piskótát. Most 28 cm-es átmérőjű kerek kapcsos formában sütöttem. A piskótát kettévájuk és közzétesszük a krémet. Hagyhatunk egy keveset a torta tetejére vagy leönthetjük csokimázzal is. Eperrel díszíthetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése