Paleo piskóta Szafis lisztkeverékből
Paleo piskóta Reform Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverékből
Szülinapi tortát készítettem a lányomnak, gondoltam ezúttal kipróbálom a piskótát Szafi egyik lisztkeverékéből. Hát egyáltalán nem csalódtam, a gyerekek is imádták. Puha, könnyű, jó ízű piskóta sikeredett belőle.Hozzávalók: (kb. egy 35x35 / 40x40 cm-es 2-3 cm magasságú piskótalaphoz)
- 12 db M-es tojás
- 6 lapos ek. Szafi Reform Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 9 lapos ek. őrölt dió
- 1 kk vaníliaőrlemény
- 60 g 1:4 édesítő
- 1/2 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét az édesítővel verjük kemény habbá.
A sárgájába keverjük el a szódabikarbónát, lisztkeveréket, őrölt diót és a vaníliaőrleményt.
Lazítsuk fel a kemény habnak kb. az 1/3-ával, majd óvatosan keverjük össze a maradék habbal, hogy ne törjön össze.
Olajjal átkent sutőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 175 fokon alul-felül sütésen süssük kb. 20-25 percig.
Akkor kész, ha a teteje nem ragad már. Ha egy kicsit tovább sütjük kb. 5 perccel, akkor nagyobb az esély rá, hogy nem esik össze a piskótánk, de figyeljünk oda, hogy ne égjen meg a piskótánk.
A piskóta receptje innen való: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2018/01/szenhidratcsokkentett-glutenmentes-somloi-torta.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése