Gyors paleo csokikrém
Paleo gyors csokikrém
Ha nincs ötletem, hogy milyen krém kerüljön a sütibe, akkor mindíg ezt készítem. Nagyon hamar elkészül, akár poharas desszertnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 400 ml előre behűtött Cocomas kókusztejszín (kb 1 óra hűtőben vagy fél óra fagyasztóban)
- 4 ek. kakaó
- 1 csipet só
- 1 ek. 4x-es édesítő
- 1 tasak lapzselatin (opcionális, ha keményebb állagút szeretnénk)
Elkészítés:
A doboz tejszínt jól összerázom, mielőtt beteszem hűteni. Erre nagyon jó a konyhapult, a doboz minden oldalát odaütögetem, hogy jól keveredjen össze a tartalma. Beteszem a hűtőbe vagy a fagyasztóba és mielőtt felhasználom, még egyszer összerázom a doboz tartalmát. Ha meleg van a konyhában, akkor a keverőtálat előbb lehűtöm hideg vízzel, majd aztán teszem bele a tejszínt és a többi hozzávalót.
A legnagyobb fokozaton kemény tejszínhabbá verem. Ez eltarthat akár 10 percig is, mert a kókusztejszín nehezebben keményszik habbá, mint a hagyományos változatai.
Ha tortába / sütibe szeretnénk felhasználni a krémet, akkor áztassunk be egy tasak lapzselatint egy kevés vízbe, szűrjük le, majd melegítsük fel óvatosan, amíg fel nem olvad. Folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a keményre felvert tejszínhabba.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése