Paleo spenótfőzelék

Paleo spenótfőzelék tükörtojással és sült szalonnával

Egy újabb gyors, egészséges és laktató étel, munkahelyre is vihető ebédre dobozolva. Sokunknak probléma megoldani a hétköznapokon is a főzést, ennek az elkészítésével nem kell sokat vacakolni.

Hozzávalók:
spenot tojassal es szalonnaval


- spenót
- 1-2 ek. nyílgyökérliszt
- cocomas vagy kókusztej
- 1-2 tk. almaecet
- fokhagyma / medvehagyma (opcionális)
- , bors, friss paprika (én télire eltett daráltat használtam)

Elkészítés:

Mossuk meg a spenótot és főzzük meg. Szűrjük le, de hagyjunk egy kevés vizet még alatta, majd pépesítsük össze. Fűszerezzük izlés szerint.

fott spenot


Készítsük el a sűrítést. Készítsünk tejet a cocomasból, tegyük bele a almaecetet és keverjük bele csomómentesre a nyílgyökérlisztet.

suritsuk be a spenotot











Öntsük rá a spenótra és főzzük össze sűrűsödésig.
Tálalhatjuk sült szalonnával, tükörtojással, paleo bundáskenyérrel, pörkölttel stb.

glutenmentes spenotfozelek

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek