Paleo csalamádé

Paleo csalamádé

Az egyik legtökéletesebb köret a paleo étrendben a savanyúság, főleg akkor, ha fermentált. Ilyen savanyúságot az év bármelyik szakaszában készíthetünk, mindegyik zöldségnek megvan a maga fermentációs tehnikája. A "kovászos" uborkát például nem kell lefedni és sötét helyre tenni. A csalamádét viszont igen.

Hozzávalók:
paleo erjesztett savanyusag
  • gyalúlt káposzta
  • szeletelt uborka
  • szeletelt paprika
  • szeletelt hagyma
  • fűszerek: , babérlevél, kapor, csombor, fokhagyma, szemes bors, mustármag izlés szerint

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk pihenni, amíg kis levet ereszt. Tömködjük üvegekbe, szorítsuk le pár paprikával úgy, hogy a leve ellepje a paprikákat is. Hagyjunk egy ujjnyi szabad helyet a leve es a kupak között. Zárjuk le az üvegeket, majd tegyük sötét helyre 5-7 napig szobahőmérsékleten, ki milyen szavanyúra szeretné. Tároljuk hűtőben, hogy ne savanyodjon tovább.

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek