Paleo csalamádé
Paleo csalamádé
Az egyik legtökéletesebb köret a paleo étrendben a savanyúság, főleg akkor, ha fermentált. Ilyen savanyúságot az év bármelyik szakaszában készíthetünk, mindegyik zöldségnek megvan a maga fermentációs tehnikája. A "kovászos" uborkát például nem kell lefedni és sötét helyre tenni. A csalamádét viszont igen.Hozzávalók:
- gyalúlt káposzta
- szeletelt uborka
- szeletelt paprika
- szeletelt hagyma
- fűszerek: só, babérlevél, kapor, csombor, fokhagyma, szemes bors, mustármag izlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk pihenni, amíg kis levet ereszt. Tömködjük üvegekbe, szorítsuk le pár paprikával úgy, hogy a leve ellepje a paprikákat is. Hagyjunk egy ujjnyi szabad helyet a leve es a kupak között. Zárjuk le az üvegeket, majd tegyük sötét helyre 5-7 napig szobahőmérsékleten, ki milyen szavanyúra szeretné. Tároljuk hűtőben, hogy ne savanyodjon tovább.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése