Paleo muszaka
Paleo muszaka
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 1,5 kg darált hús
- 1-2 kg paradicsom vagy 1 üveg paradicsompaszta
- hagyma
- kókuszzsír vagy állati zsiradék
- egy marék cassava gari
- paleo tejföl
- paleo sajt vagy hosszan érlelt sajt
- só, bors, bazsalikom, oregano, majoranna
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét felét egy seprenyőben.
A paradicsomokat mossuk meg majd daráljuk össze késes aprítóval.
Dínszteljük meg az apróra vágott hagymát a forró zsírban, tegyük bele a darált húst. Fűszerezzük izlés szerint, majd keverjük össze, hogy piruljon meg egy kicsit.
Öntsük fel a paradicsomlével vagy ha paradicsompasztát használunk, akkor öntsünk rá vizet is, majd főzzük puhára.
Tegyünk egy réteg padlizsánt a tepsi aljára és szórjuk be cassava garival.
Tegyük rá a darált húst, majd egy réteg paleo tejfölt, aztán egy újabb réteg padlizsánt.
180 fokon süssük kb 20 percig, majd szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük vissza sülni még 5 percet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése