Paleo muszaka

Paleo muszaka

Munkahelyen ebéd közben szoktam lesni, hogy mit ebédelnek a kollégáim, ötleteket gyűjtök ahhoz, hogy legközelebb mit is főzhetnék. Egy ilyen ötletből készült a muszaka. Több napon keresztül kitartott és így nem volt gondom a melós ebéddel.

glutenmentes muszaka
Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • 1,5 kg darált hús
  • 1-2 kg paradicsom vagy 1 üveg paradicsompaszta
  • hagyma
  • kókuszzsír vagy állati zsiradék
  • egy marék cassava gari
  • paleo tejföl
  • paleo sajt vagy hosszan érlelt sajt
  • , bors, bazsalikom, oregano, majoranna

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét felét egy seprenyőben.

sult padlizsan szeletek

A paradicsomokat mossuk meg majd daráljuk össze késes aprítóval.

paradicsomle

Dínszteljük meg az apróra vágott hagymát a forró zsírban, tegyük bele a darált húst. Fűszerezzük izlés szerint, majd keverjük össze, hogy piruljon meg egy kicsit.

muszaka hus

Öntsük fel a paradicsomlével vagy ha paradicsompasztát használunk, akkor öntsünk rá vizet is, majd főzzük puhára.

Tegyünk egy réteg padlizsánt a tepsi aljára és szórjuk be cassava garival.

padlizsan cassava garival

Tegyük rá a darált húst, majd egy réteg paleo tejfölt, aztán egy újabb réteg padlizsánt.

muszaka hus reteg

retegezzuk a paleo muszakat

180 fokon süssük kb 20 percig, majd szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük vissza sülni még 5 percet.

paleo muszaka padlizsannal


Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek