Paleo képviselő fánk

Paleo képviselő fánk

kepviselo fank paleosan vaniliakremmel
Hozzávalók:
A tésztához:

A krémhez:

A krém elkészítésével érdemes kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni az összeállításig. A tej nagyrészét feltesszük főni, kb. 3-4 kanálnyit nem. Egy tálban jól elkeverjük a tojássárgákat az édesítővel, a tápióka keményítővel, a vaníliaőrleménnyel és a pár kanál kókusztejjel. Mikor felfőtt a kókusztej átkanalazunk 3-4 kanállal a tojássárgás keverékbe állandó keverés mellett, majd egybeöntjük az egészet és addig főzzük míg sűrű nem lesz. Letesszük kihűlni fóliával lefedve vagy gyakran kavargatva, hogy ne göbösödjön be. Mikor teljesen kihűlt óvatosan belekeverjük a felvert cocomast.

A tészta elkészítéséhez feltesszük főni egy lábasba a kókuszzsírt, a kókusztejjel és a csipet sóval. Nagyon fontos, hogy buborékosan főjön, mert ha nem elég forró a keverék nem fognak aktiválódni a hozzávalók. Mikor jó forró, beleöntjük egyszeriből a nyílgyökérlisztet és egy fakanállal jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és addig keverjük míg vastag pasztát nem kapunk. Ha nem sűrűsödik be, akkor még vissza lehet tenni a tűzre és addig forrósítani, míg sűrű nem lesz. Mikor elkeveredtek az osszetevők egyenként belekavarjuk a tojásokat. Egynemű, vastag állagú, fényes pasztát kell kapjunk. Habzsákba töltjük majd diónyi adagokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Eléggé szétlapul, akár kiskanállal is kirakhatjuk halmokban a sütéshez.

halmozzuk csomora a cukormentes kepviselo fank tesztajat a tepsire

sussuk meg a glutenmentes kepviselo fankokat


180 fokon 15 percig süssük, azután 15 percet még az elzárt sütőben hagyjuk. Miután kihűltek bevágjuk a tetejüket és megtöltjük őket krémmel. A tetejükre lehet önteni kevés olvasztott csokit, de nálunk elfogynak mire ahhoz a fázishoz érnék.

kremmel toltott kepviselo fank paleosan





Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek