Paleo képviselő fánk
Paleo képviselő fánk
A tésztához:
- 1/4 cup (55 g) kókuszzsír
- 1/2 cup (125 ml) kókusztej (vagy 40 ml Cocomas + 85 ml víz)
- 1/2 cup (64 g) nyílgyökérliszt
- csipet só
- 2 nagy tojás
A krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 1 kanál 4-szeres erősségű édesítő
- 4 kanál tápióka keményítő
- 400 ml kókusztej (vagy 135 ml Cocomas + 265 ml víz)
- 1 kk vaníliaőrlemény
- 100 ml Cocomas felverve
A krém elkészítésével érdemes kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni az összeállításig. A tej nagyrészét feltesszük főni, kb. 3-4 kanálnyit nem. Egy tálban jól elkeverjük a tojássárgákat az édesítővel, a tápióka keményítővel, a vaníliaőrleménnyel és a pár kanál kókusztejjel. Mikor felfőtt a kókusztej átkanalazunk 3-4 kanállal a tojássárgás keverékbe állandó keverés mellett, majd egybeöntjük az egészet és addig főzzük míg sűrű nem lesz. Letesszük kihűlni fóliával lefedve vagy gyakran kavargatva, hogy ne göbösödjön be. Mikor teljesen kihűlt óvatosan belekeverjük a felvert cocomast.
A tészta elkészítéséhez feltesszük főni egy lábasba a kókuszzsírt, a kókusztejjel és a csipet sóval. Nagyon fontos, hogy buborékosan főjön, mert ha nem elég forró a keverék nem fognak aktiválódni a hozzávalók. Mikor jó forró, beleöntjük egyszeriből a nyílgyökérlisztet és egy fakanállal jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és addig keverjük míg vastag pasztát nem kapunk. Ha nem sűrűsödik be, akkor még vissza lehet tenni a tűzre és addig forrósítani, míg sűrű nem lesz. Mikor elkeveredtek az osszetevők egyenként belekavarjuk a tojásokat. Egynemű, vastag állagú, fényes pasztát kell kapjunk. Habzsákba töltjük majd diónyi adagokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Eléggé szétlapul, akár kiskanállal is kirakhatjuk halmokban a sütéshez.
180 fokon 15 percig süssük, azután 15 percet még az elzárt sütőben hagyjuk. Miután kihűltek bevágjuk a tetejüket és megtöltjük őket krémmel. A tetejükre lehet önteni kevés olvasztott csokit, de nálunk elfogynak mire ahhoz a fázishoz érnék.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése