Paleo kesukrémes cheescake
Paleo kesukrémes "sajt"torta
Talán ez az eddigi legfinomabb süti, ami eddig sikeredett. Akár fagyitortának is nevezhetnénk. Nagyon krémes, passzolnak az ízek, hamar kész van, a konyha sem melegszik fel, mert csak egy jó aprítógép szükséges hozzá.Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 csésze pirított erdei mogyoró darálva (ha lehet, akkor héja nélkül)
- 1 csésze pirított mandula darálva (ha lehet, akkor héja nélkül)
- 6 forró vízben áztatott datolya (ha szárított datolyánk van)
- 1-2 ek méz
- 4 ek kókuszolaj
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 csésze áztatott kesudió
- 1 csésze cocomas
- 1 csésze kókuszolaj
- 2/3 csésze méz
- 4 ek citromlé
- 1 kk vaníliaőrlemény
Ennek a krémnek kb. a felét meghagyhatjuk ebben a formában. A többi részét összeturmixolhatjuk 1/2 csésze fagyasztott gyümölccsel vagy 1-2 ek kakaóval/karob porral/
Elkészítés:
Az alaphoz keverjünk össze mindent, nyomkodjuk bele a tortaformába majd tegyük fagyasztóba.
A krémhez turmixoljunk össze minen hozzávalót, majd öntsük az alapra.
Ha szeretnénk több réteget készíteni, akkor ez alapján készítsük és rétegezzük a krémet.
Nekem volt egy réteg natúr krém alapom, rajta egy réteg málnás, majd egy kevés kakaós.
A tetejét tört pirított erdei mogyoróval díszítettem.
A sütit le is lehet fagyasztani, majd tálalás előtt egy fél órával kiengedni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése