Paleo krémes
Paleo krémes
Régóta szerettem volna paleósítani a krémes tésztát, most sikerült végre a krémet is úgy elkészíteni, hogy ne folyjon és ne kelljen kanalazni a sütit.Hozzávalók:
Tésztához (1 nagyobb laphoz):
- 8 tojás
- 3 ek útifűmaghéj
- 1 csapott ek 1:4 édesítő
- 1 kk vanília
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 tojás sárgája
- 200 ml cocomas
- 400 ml víz
- 2 kk vaníliaőrlemény
- 1 csomag lapzselatin (6 db)
- 20 g 1:4 édesítő (édesszájúaknak lehet több is)
- 1 kk konjacliszt
- 1 csipet só
- 6 tojás fehérje
- 400 ml behűtött cocomas
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük 20-25 percig 160 fokon alul-felül sütéssel.
Áztassuk be a lapzselatint vízbe.
A behűtött cocomast verjük fel kemény tejszínhabnak. Tehetünk bele 1 vízgőz fölött feloldott lapzselatint is.
A konjaclisztet keverjük el a hideg kókusztejben, majd keverjünk össze mindent a krémhez és majdnem főzzük fel. Hűtsük le es keverjük bele a zselatint. Tegyük hűtőbe.
Verjük fel a tojásfehérjét a csipet sóval majd főzzük át forró vízben. Keverjük össze a tojáskrémmel és állítsuk össze a sütit.
Több variáció is létezik: 2 lap közé tegyük a krémet és tetejére tejszínhabot vagy csak egy lap rajta krémmel és tejszínhabbal. Én itt 2 lapot készítettem krémmel közte és bevontam az egészet tejszínhabbal, valamint gyümölccsel díszítettem a tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése