Paleo kesukrém - vajkrém
Paleo kesukrém
Egy újabb egyszerű de nagyszerű kence hétköznapokra. Kesudióból vajkrém készült. Ezúttal csípős-paradicsomos-fokhagymás, de lehet bármivel fűszerezni, ízlés szerint.Hozzávalók:
- 2 csésze kesudió vízbe áztatva minimum 3 órát (kb. 470 ml)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 2 ek inaktív élesztő (elhagyható)
- 1-2 tk só
- 1/2 csésze víz (kb 110-120 ml)
- 4 koktélparadicsom (vagy szárított paradicsom)
- 1 csipet chili
- 1 probiotikum kapszula (én Bio-Kult-ot használtam)
Elkészítés:
Beteszünk minden hozzávalót a probiotikum kivételével egy késes aprítóba. Addig daráljuk, amíg krémes állagú masszát nem kapunk.
Muanyag-/ üvegedényt és kanalat használjunk, amikor belekeverjük a probiotikumot. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 1-2 napot érlelődni. Nálam a 2-ik nap után már túl savanyú lett, de ez megint ízlés kérdése.
Ez a változat kaporral készült. Az apróra vágott kaprot az erjesztési folyamat végén tegyük inkább bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése