Pale "Mi van itthon" zsemle

Paleo "Mi van itthon" zsemle

Mindig marad pár kanál liszt/őrlemény a zacskó alján, amiből már nem sok mindent lehet készíteni, kidobni meg sajnálom. Ilyenkor készül rögtönzött zsemle / kenyér / kifli. Amúgy bármilyen lisztből / őrleményből készülhet, ízlés szerint szinte bárhogy kombinálhatjuk őket, csak legyen meg a zsemlének megfelelő állaga. Ha túl tömörnek bizonyul vagy nem ízlik a kísérletezés eredménye, nem kell csüggedni, akkor sem szabad kidobni, szárítsuk meg és daráljuk apróra, tökéletes lesz panírmorzsának. Ha sima kenyeret szeretnénk, akkor próbáljunk meg 1-2 evőkanál liszttel kevesebbet tenni a tésztába.

Hozzávalók:
glutenmentes zsemle

1-es verzió:
2-es verzió:
Elkészítés:

Keverjünk össze minden hozzávalót, hagyjuk pihenni 10-15 percet.

paleo zsomle tesztaja

Vizes kézzel formázzunk kerek zsömléket, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagdossuk be kicsit a tetejüket, majd süssük készre 180 fokon 20-25 percig.

vagdossuk be a zsomlek tetejet

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek