Pale "Mi van itthon" zsemle
Paleo "Mi van itthon" zsemle
Mindig marad pár kanál liszt/őrlemény a zacskó alján, amiből már nem sok mindent lehet készíteni, kidobni meg sajnálom. Ilyenkor készül rögtönzött zsemle / kenyér / kifli. Amúgy bármilyen lisztből / őrleményből készülhet, ízlés szerint szinte bárhogy kombinálhatjuk őket, csak legyen meg a zsemlének megfelelő állaga. Ha túl tömörnek bizonyul vagy nem ízlik a kísérletezés eredménye, nem kell csüggedni, akkor sem szabad kidobni, szárítsuk meg és daráljuk apróra, tökéletes lesz panírmorzsának. Ha sima kenyeret szeretnénk, akkor próbáljunk meg 1-2 evőkanál liszttel kevesebbet tenni a tésztába.Hozzávalók:
1-es verzió:
- 4 tojás
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 kk almaecet
- 2 ek cocomas
- 1/2 kk só
- 5 ek bambuszrost
- 2 ek szezámliszt
- 2 ek zöldbanánliszt
- 2 ek kókuszliszt
- 3 ek útifűmaghéj
- 6 tojás
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 kk citromlé
- 1/2 kk darált köménymag
- 1/2 kk só
- 3 ek szezámliszt
- 3 ek lenmagliszt
- 1 ek tápiókakeményítő
- 3 ek tökmagliszt
- 1 ek disznózsír
- 8 ek útifűmaghéj
- 1 kis fokhagyma reszelve
Keverjünk össze minden hozzávalót, hagyjuk pihenni 10-15 percet.
Vizes kézzel formázzunk kerek zsömléket, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagdossuk be kicsit a tetejüket, majd süssük készre 180 fokon 20-25 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése