Paleo mákos és diós bejgli
Paleo mákos és diós bejgli
Évek óta szemezgettem már néhány paleós szakácskönyvvel, most találtam pár antikváriumi példányt, meg is leptem magam Karácsonyra velük. Az egyikben találtam valami nagyon jópofa vékony piskóta receptet, fel is használtam a bejglihez. Nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett és nagyon hamar el is készült.
Hozzávalók:
1 laphoz:
- 4 tojás
- 2 ek útifűmaghéj
- 1 tk púpos 1:4 édesítő
- 85 g darált dió
- 15 g 1:4 édesítő
- 30 g mazsola
- 10 g reszelt citromhéj
- 1/2 (15 g) tojásfehérje
- 85 g darált mák
- 15 g 1:4 édesítő
- 30 g mazsola
- 10 g reszelt citromhéj
- 1 tojásfehérje
Keverjük össze a lap hozzávalóit, öntsük rá a sütőpapírral kibélelt tepsire, egyengessük el, majd süssük 15-20 percig 160 fokon.
Közben készítsük el a tölteléket vagyis keverjük össze a hozzávalóit.
Ha kész a lap, szedjük le róla a papírt, kenjük meg a töltelékkel, tekerjük fel, kenjük meg tojássárgájával a tetejét, szurkáljuk meg, majd süssük 15 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése