Paleo tepertős pogácsa Szafi kenyérlisztből
Paleo tepertős pogácsa Szafi kenyérlisztből
Tepertősütés után mindíg megmarad egy kevés tepertőmorzsa. Ebből most pogácsa készült. Nagyon egyszerű a recept, hamar kész van és nagyon finom. Olyannyira, hogy elfelejtettem lefotózni a végeredményt.Hozzávalók:
- 150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 6 g só
- 1 g őrölt bors
- 60 g tepertő
- 2 db tojás (104 g – ha a tojások nagyobbak annyival kevesebb víz kell)
- 50 g langyos víz
- 20 g folyékony kókuszolaj (vagy bármilyen állati zsiradék)
- 15 g almaecet
- köménymag / szezámmag a tetejére
Keverjünk össze mindent csomómentesre. Hagyjuk kb 10 percet pihenni a tésztát.
Addig daráljuk krémesre a tepertőt. Ha nincs elég tepertőnk, pótolhatjuk sertészsírral is.
A tésztát nyújtsuk ki kb másfél centi vastagra. Kockázzuk be a tetejét, majd szaggassuk ki 4-5 cm-es átmérőjű szaggatóval.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket tojás sárgájával.
Süssük 15 percet 200 fokon alul-felül opción, majd újabb 15 percig 190 fokon. Hűtőrácson hagyjuk kihűlni.
A recept innen való: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szafi-fi-paleo-tepertos-pogacsa.html?fbclid=IwAR2JQHsA6FcomNM7OZ_2L4oyxmboDzsiYNvPvwvxNEPUdWnA7pzpedHAwkM
Megjegyzések
Megjegyzés küldése