Paleo grillcsirke
Paleo grillcsirke
Nemrég vettünk nagyon finom házicsirkét. Kipróbáltuk grillcsirkének. Kicsit féltünk, hogy sokat kell majd vacakolni vele, de egyáltalán nem tartott sokáig előkészíteni. Utána meg csak sült magának.Hozzávalók:
- egy nagy csirke
- kókuszolaj
- fűszerek (só, bors, őrölt rozmaring, szerecsendió, fokhagyma / vagy használhatunk kész grillcsirke fűszerkeveréket is)
- egy befőttesüveg
- víz
Elkészítés:
Folyékony kókuszolajban keverjük el a fűszereket. Dörzsöljük be vele a csirkét kívül-belül.
Öntsünk vizet a befőttesüvegbe, húzzuk rá a csirkét, majd 180-200 fokon süssük addig, amíg szép piros nem lesz a bőre és jó puha nem lesz a húsa. Ez kb 2-3 óra is lehet, a csirke húsától is nagyban függ.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése