Paleo bogrács-gulyás

Paleo bogrács-gulyás

Egy kis változatosság leves téren. Gyakran van nálunk gulyásleves, most kicsit másképp készítettem el, hogy ne legyen annyira monoton. És mitől paleo? Mert nincs benne fehérlisztből galuska, zöldborsó, bab vagy burgonya, szóval kizárólag csak paleo alapanyagokból készül.

Hozzávalók:
paleo bogracsos

  • házi leveszöldség (répa, petrezselyem, karalábé, paszternák, zellergumó stb)
  • levesbevaló csontos / porcos disznó- és/vagy marhahús 
  • házi kolbász
  • kókuszolaj
  • hagyma
  • fűszerek (, bors, szerecsendió (opcionális), őrölt kömény)
  • kb 2 kg paradicsom vagy egy nagyobb üveg paradicsompaszta vagy paradicsomlé
Elkészítés:

Tegyük oda melegedni a kókuszolajat. Vágjuk apróra a hagymát és dínszteljük meg a forró olajban. Pirítsuk meg benne az apróra vágott húst és a karikóra vágott kolbászt, fűszerezzük izlés szerint.

paleo bogracsos zoldsegekkel

Ha paradicsomunk van, daráljuk le késes darálóban.

paradicsomos paleo bogracsos

Tegyük az apróra vágott zöldséget a húshoz, öntsük rá a paradicsomot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldséget.

paradicsomos gulyasleves paleosan

Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek