Paleo bogrács-gulyás
Paleo bogrács-gulyás
Egy kis változatosság leves téren. Gyakran van nálunk gulyásleves, most kicsit másképp készítettem el, hogy ne legyen annyira monoton. És mitől paleo? Mert nincs benne fehérlisztből galuska, zöldborsó, bab vagy burgonya, szóval kizárólag csak paleo alapanyagokból készül.Hozzávalók:
- házi leveszöldség (répa, petrezselyem, karalábé, paszternák, zellergumó stb)
- levesbevaló csontos / porcos disznó- és/vagy marhahús
- házi kolbász
- kókuszolaj
- hagyma
- fűszerek (só, bors, szerecsendió (opcionális), őrölt kömény)
- kb 2 kg paradicsom vagy egy nagyobb üveg paradicsompaszta vagy paradicsomlé
Tegyük oda melegedni a kókuszolajat. Vágjuk apróra a hagymát és dínszteljük meg a forró olajban. Pirítsuk meg benne az apróra vágott húst és a karikóra vágott kolbászt, fűszerezzük izlés szerint.
Ha paradicsomunk van, daráljuk le késes darálóban.
Tegyük az apróra vágott zöldséget a húshoz, öntsük rá a paradicsomot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldséget.
Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése