Paleo melegszendvics és serpenyős pizza
Paleo melegszendvics és serpenyős pizza
Ha épp nincs otthon főtt kaja, munka után hazaérve bármit felfalna az ember. Ilyenkor megeszek egy kis gyümölcsöt, majd készítek valamit gyorsan. Mindíg akad otthon valami maglisztem, tojással és egy kis fűszerrel összekeverve pizzaalapot, melegszendvics alapot vagy akár kenyér-palacsintát (tako-kenyeret / lapos kenyeret) tudok készíteni.Hozzávalók:
- 2-3 tojás
- 2 ek szezámliszt
- 2 ek mandulaliszt / gesztenyeliszt / kókuszliszt
- 1 ek útifűmaghéj
- fél kk szódabikarbóna
- 1-2 ek cocomas (elhagyható)
- fűszerek: só, bors, oregánó, majoranna, bazsalikom, fokhagyma izlés szerint
Keverjük össze a hozzávalókat csomómentesre. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapjunk.
Ha lapos kenyeret szeretnénk sütni, akkor olajozzuk meg kicsit a serpenyő alját és süssük mindkét oldalát.
Ha serpenyős pizzát készítünk, akkor a feltétet csak akkor tegyük fel rá, amikor kezd már átsülni a tészta. Fedjük le a serpenyőt, miután felkerült minden a pizzára.
Ha melegszendvicset készítünk, akkor halmozzunk egy kanállal a tésztából, tegyük rá a szalámit / parizert / sajtot, majd halmozzunk egy újabb adagot rá és süssük aranybarnára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése