Paleo rakott karfiol
Paleo rakott karfiol
Olyankor szoktam rakott ételeket készíteni, amikor nincs sok időm vagy kedvem a konyhában tevékenykedni és amikor már nincs milyen kaját sem vinni a munkahelyre.Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (vagy brokkoli, vagy 3-4 karalábé, vagy egy kisebb fej lilakáposzta)
- 1 kg darált hús
- kókuszolaj
- hagyma
- fűszerek: só, bors, darált nyers paprika, paradicsompaszta, fokhagyma
- reszelt keménysajt
Elkészítés:
Mossuk meg a karfiolt és szedjük apró rózsákra. Tegyük oda párolni amíg félig megpuhul (kb 15-20 perc).
Az apróra vágott hagymát tegyük oda pirulni a forró kókuszolajba.
Tegyük bele a darált húst, fűszerezzük izlés szerint. Öntsük fel egy pohár vízzel, majd főzzük puhára (kb 30 perc).
Egy tűzálló tálba helyezzünk egy sor karfiolt, rá egy sor húst, majd még egy sor karfiolt.
Reszelhetünk a tetejére sajtot. Süssük lefedve kb 15-20 percet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése