Paleo meggyleves
Paleo meggyleves
Egyik legjobb érzés az, amikor saját kezűleg szedett, saját termesztésű alapanyagokból készítheted el az ételt. Nem igazán szeretem a gyümölcsleveseket, de ez igazán jól sikerült.Hozzávalók:
- 800 - 1000 g meggy (én magvastól használtam)
- 500 - 600 ml víz
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 1 kk vaníliaőrlemény
- 1/2 - 1 kk fahéj (izlés szerint, ki mennyire fahéjasan szereti)
- 2-3 db szegfűszeg
- 1 - 1,5 ek 1:4 édesítő (ki mennyire édesen szereti és függ attól is, hogy a meggy mennyire savanyú)
- 200 ml cocomas
- 2 - 3 kk konjac liszt (ki mennyire sűrűre szeretné a levest)
A meggyet mossuk meg, szedjük le a szárát, majd tegyük oda főni a többi hozzávalókkal együtt, a konjac liszt kivételével.
Főzzük kb 20 percig, hogy a meggy átvegye a fűszerek ízét. Kavargassuk meg párszor, nehogy odakapjon az alja. Szórjuk bele folyamatos keverés mellett a konjac lisztet és főzzük még 1-2 percet, amíg besűrűsödik a levesünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése