Paleo meggyleves

Paleo meggyleves

Egyik legjobb érzés az, amikor saját kezűleg szedett, saját termesztésű alapanyagokból készítheted el az ételt. Nem igazán szeretem a gyümölcsleveseket, de ez igazán jól sikerült.

Hozzávalók:
tejmentes meggyleves
  • 800 - 1000 g meggy (én magvastól használtam)
  • 500 - 600 ml víz
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 1 kk vaníliaőrlemény
  • 1/2 - 1 kk fahéj (izlés szerint, ki mennyire fahéjasan szereti)
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 - 1,5 ek 1:4 édesítő (ki mennyire édesen szereti és függ attól is, hogy a meggy mennyire savanyú)
  • 200 ml cocomas
  • 2 - 3 kk konjac liszt (ki mennyire sűrűre szeretné a levest)
Elkészítés:

A meggyet mossuk meg, szedjük le a szárát, majd tegyük oda főni a többi hozzávalókkal együtt, a konjac liszt kivételével.

glutenmentes meggyleves

Főzzük kb 20 percig, hogy a meggy átvegye a fűszerek ízét. Kavargassuk meg párszor, nehogy odakapjon az alja. Szórjuk bele folyamatos keverés mellett a konjac lisztet és főzzük még 1-2 percet, amíg besűrűsödik a levesünk.

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek