Paleo - császárszalonnába göngyölt spárga
Császárszalonnába göngyölt spárga és más sült zöldségek - (paleo)
Láttam fehér spárgát egyik multiban, a húsüzletben pedig kaptam friss császárszalonnát, vettem még pár friss zöldséget a piacról, így készült el ez az egytál étel: lerben sült zöldségek császárszalonnával.Hozzávalók:
- friss zöldségek (brokkoli, répa, édesburgonya, karalábé, petrezselyem, karfiol, zellergumó izlés szerint)
- egy köteg spárga
- császárszalonna
- hagyma, paradicsom, paprika
- só, bors, fokhagyma
A zöldségeket, mossuk meg, pucoljuk meg vagyis készítsük elő őket. A spárga száráról is hámozzuk le a fás részt. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra, sózzuk és borsozzuk meg, majd tekerjük be vele a spárgákat egyenként. A maradék szalonnát vágjuk újjnyi csíkokra. A hagymát vágjuk fel újjnyi vastagságú karikókra, tegyünk pár gerezd fokhagymát is a tepsi aljára, helyezzük rá a zöldségeket, a betekert spárgákat, majd tegyük a tetejére a húsos szalonnát is.
Fedjük be a tepsit alufóliával, majd süssük 180 - 200 fokon kb 1,5 órát. Vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb 15 percet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése