Paleo grillezett húspogácsa és tarja
Paleo grillezett húspogácsa hamburgernek és grillezett fokhagymás tarja
Jön a tavasz, jó idő, lehet a szabadban sütögetni. De ha nincs rá lehetőség, viszont van egy jó kis sütőlapunk öntött vasból, akkor otthon is el lehet készíteni pillanatok alatt a grillezett ételeket és még füstszagúak sem leszünk.Hozzávalók:
A húspogácsához:
- darált hús
- só
- bors
Fokhagymás tarjához:
- sertéstarja
- só, bors, paprika, reszelt fokhagyma vagy fokhagymapor (de használhatunk kész fűszerkeveréket is)
- kókuszolaj
Elkészítés:
Vegyünk egy maroknyi darált húst a tenyerünkbe, gyúrjúk golyóvá, majd egyik tenyerünkből a másikba lapogassuk el.
Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát. Helyezzük a forró vaslapra, nyomjunk a közepébe egy kisebb befőttes üveget, majd süssük kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
Vágjuk ujjnyi vastagra a tarját, potyoljuk ki egy kicsit.
Keverjük össze a kókuszolajban a fűszereket, majd kenjük meg vele a hús mindkét oldalát.
Süssük kb. 5-5 percig mindkét oldalát.
Tálalhatjuk grillezett zöldségekkel, tavaszi salátával, paleo zsömlében, paleo makarónival stb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése