Paleo sütőtökös-narancsos-csokis süti
Paleo sütőtökös-narancsos-csokis süti
Maradt még teliről egy nagy sütőtök, krémet készítettem belőle sütibe.Hozzávalók:
Krémhez: (én itt dupla adag krémet készítettem, de ehhez a piskótához elég akár az itt leírt adag is)
- 1 narancs kifacsart leve (100 ml)
- 400 ml lehűtött cocomas + 1/2 kk 1:4 édesítő tejszínhabbá verve
- 600 g sütőtökpüré
- 2 csepp 100%-os vadnarancs olaj
- 1 kk 1:4 édesítő
- késhegynyi őrölt fahéj (elhagyható)
- 1/2 csomag lapzselatin (3 db)
Csokiréteg:
Elkészíthetjük ugyanazt a csokiréteget, mint a gesztenyekrémes sütinél használtam. Ehhez a nagyságú piskótához készítsunk dupla adagot belőle.
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát a fentebb belinkelt recept alapján.
Süssük meg a sütőtököt, majd pürésítsük össze.
Áztassuk be a lapzselatinokat vízbe.
Készítsük el a tejszínhabot is. A krém hozzávalóit keverjük jó alaposan össze, a zselatin kivételével.
A zselatint olvasszuk fel, majd csorgassuk bele a krémbe folyamatos keverés mellett.
Ha kihűlt a piskótánk, kenjük rá a krémet és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokiréteget a tetejére.
A paleo sütikre jellemző, hogy másnap a legfinomabbak, akkorra érnek össze az ízek. Itt még aznap megvágtuk, még folyós volt a krém.
Másnapra már tökéletes és szeletelhető volt az állaga.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése