Paleo keksz zabpehelyből
Paleo keksz zabpehelyből
Igen, zabpehely, abból is feltétlenül a gluténmentes változat. Ritkán, de azért szoktunk fogyasztani zabpelyhet is. Ez a keksz pár nem paleós vendégnek készült, ízlett nekik.
Hozzávalók:
- 400 ml gluténmentes zabpehelyliszt (vagy gluténmentes zabpehely lisztté őrölve) (kompromisszumos)
- 800 ml gluténmentes apró zabpehely (vagy fele-fele arányban zabpehely és kókuszreszelék)(kompromisszumos)
- 6 dl kókusztej vagy narancslé vagy mindenmentes lekvár vízzel felöntve (én itt 400 ml kajszibaracklekvárt kevertem össze 200 ml szűrt vízzel)
- 2 tojás
- csipet só
- 2 ek 1:4 édesítő
- 5 púpos ek darált dió
- 2 púpos ek kókuszzsír
- csokidarabok vagy bármilyen aszalt gyümölcs
Elkészítés:
Készítsük el a hozzávalókat, keverjük jó alaposan össze egy tálban.
Hagyjuk állni kb 10 percet, majd egy vizes kanál segítségével formázzunk belőle kerek kis lapított kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon alul-felül sütésen süssük kb 30 percet, amíg a szélük meg nem pirul.
Miután kihűlt, tároljuk dobozban.
A recept innen való: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/12/egyszeru-zabpelyhes-keksz.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése