Paleo "fanta" süti
Paleo "fanta" süti
Szülinapra készült ez a torta. Paleó előtt ez volt a kedvenc sütim, már régóta szerettem volna kipróbálni paleósan. Nem teljesen úgy sikerült, ahogy elterveztem, de így is repetáztak belőle a nem paleós vendégeink is.Hozzávalók:
Krémhez:
- 665 g totu pépesre darálva (azért pont ennyi, mert felhasználtam az összes fagyasztott tojásfehérjémet és ennyi "túró" lett belőle)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 citrom apróra vágva
- 1/2 narancs apróra vágva
- 2 szelet ananász apróra vágva
- 1 kk vaníliaőrlemény
- 400 ml behűtött cocomas tejszínhabbá verve édesítő nélkül
- 1 - másfél ek 1:4 édesítő (kóstolgassunk)
- 2 csomag lapzselatin (12 db)
- 1 liter frissen facsart narancslé
- 2 csepp 100%-os vadnarancs illóolaj
- 1 lapos ek 1:4 édesítő
- 3 kk konjac liszt
- 2 lap zselatin
Elkészítjük a totut a korábban belinkelt recept alapján. Ne csorgassuk le teljesen, hagyuk kicsit vizesebbre.
Elkészítjük a piskótát is a fenti linkelt recept alapján. Adjuk hozzá a kakaót is, mivel a fanta süti piskótája eredetileg is kakaós.
Facsarjuk ki a narancslevet.
Ha kihűlt a totu, daráljuk pépesre késes aprítóban vagy botmixer segítségével. Ha nem szeretjük a gyümölcsdarabokat a krémben, akkor daráljuk össze a totuval. A zselatin kivételével keverjük össze a krém hozzávalóit.
A lapzselatint oldjuk fel majd folyamatos keverés mellett csorgassuk bele azt is a krémbe. Díszíthetjük ananász- vagy narancskarikákkal a piskóta szélét.
Simítsuk a krémet a piskótára majd tegyük be a hűtőbe.
A narancslevet főzzük fel, különben a zselatin nem fogja megtenni a hatását és folyékony marad a narancsos réteg. (Ezt a műveletet elfelejtettem, így nekem egy narancsos öntet lett belőle) Keverjük bele a többi hozzávalót a zselatin kivételével.
Miután kihűlt, folyamatos keverés mellett keverjük bele a felolvasztott zselatint is. Öntsük rá a túrókrémre és tegyük hűtőbe.
Másnapra lesz a legfinomabb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése