Rögtönzött lenmagos kenyér
Rögtönzött lenmagos kenyér
A férjem kísérletezte ki ezt a fincsi kenyeret. Természetesen érződik rajta a lenmag karakteres íze, aki nem szereti, az használhat aranylenmagot helyette.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 300 ml víz
- 100 g szezámmagliszt
- 100 g darált mandula (vagy 80 g tápiókaliszt)
- 50 g darált lenmag
- 40 g kókuszliszt
- 40 g lisztté őrölt útifű maghéj (psyllium husk)
- 2 csapott kk só
- 3 ek szőlőmagolaj (vagy 30 g disznó- vagy libazsír)
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 csapott kk szódabikarbóna
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze külön tálakban, majd öntsük egybe és dolgozzuk csomómentesre.
Hagyjuk pihenni kb 10 percet, majd formázzunk belőle 2 kisebb kenyeret és vagdossuk be a tetejüket.
Sütés:
180 fokon alul-felül opción süssük 50-60 percig. Hűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése