Paleo tepertős pogácsa Szafi lisztkeverékből
Paleo tepertős pogácsa Szafi lisztkeverékből
Maradt pár darab tepertő még a hűtőben, az a nagyon hájas, puha fajta, mivel inkább a ropogósabbakat szeretjük. Nem szerettem volna kidobni, így tepertős pogácsa készült belőle.Hozzávalók:
150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
6 g só
1 g őrölt bors
60 g tepertő
2 db tojás (104 g, ha több a tojás, akkor annyival kevesebb víz kell)
20 g kókuszolaj
15 g almaecet
50 g langyos víz
+ lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Sütés előtti kenéshez: 1 tojássárga + 3 ek víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat és folyékony hozzávalókat tegyük külön tálakba. A tepertőt daráljuk krémesre. Öntsük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk csomómentesre. Hagyjuk pihenni 10 percet.
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsuk ki kb 1,2-1,5 cm vastagra, majd kockázzuk be a tetejét. 4,5 cm- es pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket éssüssük előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 15 percig, majd 190 fokon további 15 percig.
Ha kész van, hagyjuk kihűlni hűtőrácson.
A recept innen való: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szafi-fi-paleo-tepertos-pogacsa.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése