Paleo rögtönzött áfonyalekvár
Paleo rögtönzött áfonyalekvár
Palacsintát sütöttünk. Általában mindíg van itthon házi tartósítószer- és cukormentes szilvalekvár, viszon most szerettünk volna valami változatosabbat. Fagyasztott áfonyából készítettem lekvárt.
Hozzávalók
- kb. 200-300 g fagyasztott áfonya
- 1-2 kk konjac liszt
- 1-2 kk 4x-es édesítő
Elkészítés:
Tegyük oda melegedni az áfonyát. Amikor már felengedett, adjuk hozzá az édesítőt. Pépesítsük, ha nem szeretnénk darabos lekvárt, majd adjuk hozzá a konjac lisztet. Főzzük 1-2 percig, amíg besűrűsödik..
Fagyasztott meggyből is finom lekvárt lehet készíteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése