Paleo padlizsánkrém

Paleo majonézes padlizsánkrém


Egy újabb és egyszerű laktató paleo étel, akár reggelire, ami hamar kész van.

Hozzávalók:
paleo vinetta


  • 1-2 kg padlizsán (akár fagyasztott is)
  • , bors
  • hagyma


Majonézhez:




Ha friss a padlizsán, akkor süssük meg egy fémlapon vagy a sütőnkben. A legfinomabb, ha a szabadban sütjük meg. Pucoljuk meg a héjától, majd vágjuk fel apróra egy fakéssel (vagy a fakanalunk vékony részével) vagy le is turmixolhatjuk.

padlizsan apritas

Ha fagyasztott padlizsánunk van, akkor olvasszuk ki.

kiolvasszuk a padlizsant

Közben elkészíthetjük a majonézt. A tojás sárgáját keverjük össze a mustárral, majd folytonos keverés mellett mindig adjunk hozzá kevés olajat. Ha kókuszolajat használunk, akkor a padlizsánkrémünk megkeményszik majd a hűtőben, de az íze nagyon jó lesz, mivel a kókuszolaj semleges ízű.

kikeverjuk a majonezt


A megmaradt tojás fehérjét le szoktam fagyasztani. Ha 5-10 darab összegyűl, túrót (totu) vagy tejfölt szoktam belőle készíteni.

Összekeverjük az apróra vágott padlizsánt a majonézzel, fűszerezzük kedvünkre, reszelhetünk bele egy fél hagymát is. Akár paleo kenyérre, sült édesburgonyára kenhetjük vagy paprikát is tölthetünk vele.

majonezes padlizsankrem

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek