Paleo padlizsánkrém
Paleo majonézes padlizsánkrém
Egy újabb és egyszerű laktató paleo étel, akár reggelire, ami hamar kész van.
Hozzávalók:
- 1-2 kg padlizsán (akár fagyasztott is)
- só, bors
- hagyma
Majonézhez:
- 2 tojás sárgája
- 1 kk mustár
- szőlőmagolaj / extraszűz olívaolaj / kókuszolaj
Ha friss a padlizsán, akkor süssük meg egy fémlapon vagy a sütőnkben. A legfinomabb, ha a szabadban sütjük meg. Pucoljuk meg a héjától, majd vágjuk fel apróra egy fakéssel (vagy a fakanalunk vékony részével) vagy le is turmixolhatjuk.
Ha fagyasztott padlizsánunk van, akkor olvasszuk ki.
Közben elkészíthetjük a majonézt. A tojás sárgáját keverjük össze a mustárral, majd folytonos keverés mellett mindig adjunk hozzá kevés olajat. Ha kókuszolajat használunk, akkor a padlizsánkrémünk megkeményszik majd a hűtőben, de az íze nagyon jó lesz, mivel a kókuszolaj semleges ízű.
A megmaradt tojás fehérjét le szoktam fagyasztani. Ha 5-10 darab összegyűl, túrót (totu) vagy tejfölt szoktam belőle készíteni.
Összekeverjük az apróra vágott padlizsánt a majonézzel, fűszerezzük kedvünkre, reszelhetünk bele egy fél hagymát is. Akár paleo kenyérre, sült édesburgonyára kenhetjük vagy paprikát is tölthetünk vele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése