Paleo kacsamell erdei gyümölcs szósszal

Paleo kacsamell erdei gyümölcs szósszal

Kedves baratnőm meghívott ebédre és ezzel a finomsággal várt minket. Hát mind benyomtuk, olyan finom volt. Hamar kész van, mivel nem kell órákig sülnie a húsnak.

Hozzávalók: (4 személyre)
kacsamell batataval
  • 4 csont nélküli kacsamell
  • , bors
Szószhoz:

Körethez:

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrével lefele a hideg serpenyőbe tesszuk és úgy melegítjük / sütjük, hogy fokozatosan engedje ki a zsírját.

serpenyoben sult kacsamell

Miután aranybarnára pirult a bőre, megfordítjuk és még 3 percig pirítjuk a másik oldalán is.

serpenyoben pirult paleo kacsamell
paleo piritott kacsamell


Ezután bőrrel lefele sütőbe rakjuk 8-10 percre. Ha közepesen átsültet szeretnénk, húshőmérővel mérjük meg, 56-58 fokot kell elérjünk.

kacsamell homerseklete

Bőrrel felfele pihentetjuk kb 5 percet, majd felszeletelve tálaljuk.

kozepesen atsult szeletelt kacsamell

A gyümölcsöt kevés vízzel és édesítővel pároljuk majd adjuk hozzá a konjac lisztet és addig keverjük, amig sűrű nem lesz.

erdei gyumolcs szosz

Adjunk sót, borsot, zsályát 5-8 ek kókuszolajhoz, forgassuk bele a hasábra vágott édesburgonyát, majd 180 fokon süssük puhára kb 30 percig.

sutoben sult batata

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek