Paleo kacsamell erdei gyümölcs szósszal
Paleo kacsamell erdei gyümölcs szósszal
Kedves baratnőm meghívott ebédre és ezzel a finomsággal várt minket. Hát mind benyomtuk, olyan finom volt. Hamar kész van, mivel nem kell órákig sülnie a húsnak.Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 csont nélküli kacsamell
- só, bors
Szószhoz:
- 400 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 1 kk 4-szeres édesítő
- 1 kk konjac liszt
Körethez:
- 1,5-2 kg édesburgonya
- só, bors, zsálya
- kókuszolaj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrével lefele a hideg serpenyőbe tesszuk és úgy melegítjük / sütjük, hogy fokozatosan engedje ki a zsírját.
Miután aranybarnára pirult a bőre, megfordítjuk és még 3 percig pirítjuk a másik oldalán is.
Ezután bőrrel lefele sütőbe rakjuk 8-10 percre. Ha közepesen átsültet szeretnénk, húshőmérővel mérjük meg, 56-58 fokot kell elérjünk.
Bőrrel felfele pihentetjuk kb 5 percet, majd felszeletelve tálaljuk.
A gyümölcsöt kevés vízzel és édesítővel pároljuk majd adjuk hozzá a konjac lisztet és addig keverjük, amig sűrű nem lesz.
Adjunk sót, borsot, zsályát 5-8 ek kókuszolajhoz, forgassuk bele a hasábra vágott édesburgonyát, majd 180 fokon süssük puhára kb 30 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése