Paleo darázsfészek Szafi lisztkeverékből
Paleo darázsfészek / diós csiga
Mivel esik az eső, sütni támadt kedvem. Sokat nem akartam vacakolni vele es mivel maradt még egy kevés Szafi lisztkeverékem a zacskó alján, nem akartam, hogy kárba vesszen, így széjjel néztem, hogy mit lehet belőle készíteni.
Már régóta szerettem volna diós csigát készíteni, valami darázsfészek félét, így ezt választottam. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
Tésztához:
80 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
40 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
10 g bambuszrost
1 g só
20 g 4x-es édesítő
1 g szódabikarbóna
3 db tojás sárgája
60 g Cocomas
240 g víz
Töltelékhez:
25 g kókuszolaj
15 g negyedannyi édesítő
csipet só
1/2 kk vaníliaőrlemény
2 marék darált dió (külön rászórjuk a tésztára)
Már nem először kevertem össze a recept olvasásakor a kókuszolajat a kókusztejszínnel, így történt ez most is. A töltelékbe kókuszolaj helyett Cocomas került. Elég nyersnek tűnt a tészta, amikor kisült, viszont miután teljesen kihűlt, nagyon puha és foszlós lett!
Ha csokis tölteléket szeretnénk a csigákba, akkor tegyünk 2 ek kakaót a töltelékhez, de a kókuszolajat a végén adjuk hozzá és fele-fele arányban a Cocomassal.
Tetejére:
40 g Cocomas
10 g 4x-es édesítő
1/2 kk vaníliaőrlemény
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (száraz + folyékony) mérjük külön tálakba, majd gyúrjuk össze őket. Pihentessük a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket.
Vagy ha csokisat szeretnénk, akkor a kakaós töltelékkel kenjük le.
Tekerjük fel és vágjuk 12 egyforma csigára.
Helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben kicsit távol egymástól, mert meg fognak nőni. Ha külön csigákat szeretnél, akkor nagyobb távolságot hagyj közöttük.
Sütés:
200 fokon alul-felül opción süssük 30 percet, kenjük le a tetejére elkészített vaníliás-kókusztejszínes keverékkel, majd süssük még 15 percig.
Az eredeti recept innen való:
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/02/szenhidratszegeny-glutenmentes.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése