Paleo bolognai zöldségágyon

Bolognai darált hús julienn-re vágott párolt zöldséggel


Akár hétköznapokon munka után, gyorsan elkészíthető, a legtöbb macera inkább a zöldségpucolással van. Akár munkahelyre is vihetjük magunkkal.

Hozzávalók:
bolognai zoldseggel


Bolognaihoz:
  • kókuszolaj
  • hagyma
  • 1-1,5 kg darált hús
  • , bors, oregano, bazsalikom, zöld petrezselyem, piros paprika
  • egy nagy befőttesüveg paradicsompaszta (720 ml)

Körethez:
  • 2-3 kg vegyes házi zöldség
  • só, bors, darált köménymag
Elkészítés:

Tegyük oda az apróra vágott hagymát pirulni a forró kókuszolajba.

hagyma kokuszolajban

Tegyük bele a darált húst, forgassuk meg párszor az olajban, majd fűszerezzük izlés szerint. Használhatunk kész terméket is, például a Szafi Reform bolognai és lasagne szósz alapot.

fuszerezzuk a daralt hust

Öntsük rá a paradicsompasztát, öblítsük ki a befőttesüveget egy kevés vízzel, ennyi elég is lesz alá, amíg a hús megpuhul.

bolognai daralt hus

Amíg fő a hús, pucoljuk meg a zöldségeket, mossuk meg, majd aprítsuk fel.

felapritjuk a zoldseget

Öntsünk kevés vizet a lábosba a zöldség alá, sózzuk, borsozzuk, tehetünk hozzá 1 ek darált köménymagot is. Nem kell teljesen puhára párolni, mert akkor összetörik a zöldség.

parolt zoldseg koret

Tálalhatjuk reszelt paleo sajttal a tetején.

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek