Paleo bolognai zöldségágyon
Bolognai darált hús julienn-re vágott párolt zöldséggel
Akár hétköznapokon munka után, gyorsan elkészíthető, a legtöbb macera inkább a zöldségpucolással van. Akár munkahelyre is vihetjük magunkkal.
Hozzávalók:
Bolognaihoz:
- kókuszolaj
- hagyma
- 1-1,5 kg darált hús
- só, bors, oregano, bazsalikom, zöld petrezselyem, piros paprika
- egy nagy befőttesüveg paradicsompaszta (720 ml)
Körethez:
Tegyük oda az apróra vágott hagymát pirulni a forró kókuszolajba.
Tegyük bele a darált húst, forgassuk meg párszor az olajban, majd fűszerezzük izlés szerint. Használhatunk kész terméket is, például a Szafi Reform bolognai és lasagne szósz alapot.
Öntsük rá a paradicsompasztát, öblítsük ki a befőttesüveget egy kevés vízzel, ennyi elég is lesz alá, amíg a hús megpuhul.
Amíg fő a hús, pucoljuk meg a zöldségeket, mossuk meg, majd aprítsuk fel.
Öntsünk kevés vizet a lábosba a zöldség alá, sózzuk, borsozzuk, tehetünk hozzá 1 ek darált köménymagot is. Nem kell teljesen puhára párolni, mert akkor összetörik a zöldség.
Tálalhatjuk reszelt paleo sajttal a tetején.
- 2-3 kg vegyes házi zöldség
- só, bors, darált köménymag
Tegyük oda az apróra vágott hagymát pirulni a forró kókuszolajba.
Tegyük bele a darált húst, forgassuk meg párszor az olajban, majd fűszerezzük izlés szerint. Használhatunk kész terméket is, például a Szafi Reform bolognai és lasagne szósz alapot.
Öntsük rá a paradicsompasztát, öblítsük ki a befőttesüveget egy kevés vízzel, ennyi elég is lesz alá, amíg a hús megpuhul.
Amíg fő a hús, pucoljuk meg a zöldségeket, mossuk meg, majd aprítsuk fel.
Öntsünk kevés vizet a lábosba a zöldség alá, sózzuk, borsozzuk, tehetünk hozzá 1 ek darált köménymagot is. Nem kell teljesen puhára párolni, mert akkor összetörik a zöldség.
Tálalhatjuk reszelt paleo sajttal a tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése