Rögtönzött paleo zsemlék
Rögtönzött paleo zsemlék
Vendégségben voltunk sógornőmék és ő ezeket rögtönözte a kikavart padlizsánsaláta mellé. "Csak úgy kipattant a fejemből" - mondta. Szeressük az ilyesmiket :D
Hozzávalók (kb 6 darabhoz):
- 1 púpos ek szezámmag
- 1 púpos ek gesztenyeliszt
- 1 púpos ek szezámmagliszt
- 1 púpos ek nyílgyökérliszt
- 3 púpos ek útifű maghéj liszt
- 2 ek szőlőmagolaj
- annyi víz, hogy sűrű pudingszerű állaga legyen (kb 1-1,5 dl)
- 2 tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csapott kk só
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd beletesszük a száraz hozzávalókat is és jó alaposan összekeverjük. Várjunk kb 5-10 percet, amíg az útifű maghéj megdagad, majd csináljunk zsemlekupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy esetleg tehetjük muffinformákba.
Sütés: 200 fokon alul-felül sütésen kb 20 percet sütjük, majd légkeverésesen még kb 5 percet 180 fokon.
A végeredmény 6 darab lyukacsos, puha, finom zsemle:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése