Paleo rakotthús (lasagne)

Paleo rakotthús / lasagne


Kiváló és laktató étel, amit munkahelyi ebédre is el lehet vinni. Könnyen adagolható és hamar kész van.

Hozzávalók:
rakott hus


Húshoz:
  • 1 kg darálthús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek kókuszolaj
  • fűszerek: só, oregano, bazsalikom, petrezselyemzöld, bors
  • 150 ml paradicsompaszta
  • 1 ek darált paprika
  • 1 pohár víz
Lapokhoz:
Öntethez:
 Nyugodtan haszálhatunk totuból (tojásfehhhérjéből) készült tejfölt is.

A hagymát apróra vágjuk majd megdínszteljük a forró kókuszolajban. Beletesszük a húst, kicsit atforgatjuk, majd izlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompasztát a vízzel, majd kb 20-30 percet főzzük.
lasagna hus

Közben elkészítjük a lapokat. Egy tojást elkeverünk egy ek vízzel és egy csipet sóval. Összekeverjük, majd palacsintának kisütjük.
paleo lasagne lap
lasagna lap
Egy tálban összekeverjük a Cocomast, almaecetet, sót és belereszeljük a fokhagymát.

A lapokat egy jénai tálban rétegezzük a hússal: lap-hús-lap-hús-lap-hús-lap-hús-lap, majd ráöntjük az öntetet es rászórjuk a reszelt parmezánt vagy a paleo reszelt sajtot.

paleo rakott hus
Sütés:

180 fokon légkeveréses sütésen kb 15 percig lefedve sütjük, majd levéve a tetejét meggrillezzük 2-3 percig.

lasagne tojasos lapokkal

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek