Paleo nyers-vegán gyümölcshabos süti

Raw-vegan gyümölcsös-tejszínes süti


Egy újabb kedvenc, ez is sokszor elkészült már, nem kell a sütéssel sem bajlódni.

Hozzávalók:
nyers-vegan paleo suti

Alaphoz:
Krémhez:
  • 2 csomag lapzselatin (2x10 g)
  • 2 doboz előre lehűtött 200 ml Cocomas
  • 2 púpos ek 4x-es édesítő (vagy 8-10 ek eritrit)
  • 500 g fagyasztott gyümölcs
Csokimáz:
Akinek nem fér bele a kompromisszumos csokoládé, az készítheti a csokimázat ebből a receptből: http://paleo-erdely.blogspot.ro/2018/01/gesztenyekremes-csokis-suti.html

Elkészítés:

A datolyát forró vízbe áztatjuk legalább fél órát, lecsorgatjuk, majd krémessé daráljuk a sóval és az olajjal.

nyers-vegan alap

paleo suti alap
 Összekeverjük a dióval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Hûtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.











kokusztejszinhab

 

A lehûtött Cocomast kemény habbá verjük az édesítővel, majd ezt is hûtőbe tesszük. 











A lapzselatint 150 ml vízbe áztatjuk.
paleo lapzselatin


A fagyasztott gyümölcsöt egy pillanatra felfőzzük, majd összedaráljuk. Ha kellően lehûlt (kb 35-40 fokra), akkor belekeverjük a kicsavart zselatinlapokat. Ezt is hûtőbe tesszük, amíg megkeményszik. 

zselatinos gyumolcs
A tejszínhabot krémesre keverjük a gyümölcszselével és az alapra öntjük. 

kokuszhabos gyumolcskrem


A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasszuk egy tálban, majd rákenjük a süti tetejére.

paleo csokimaz


Kedvünk szerint díszíthetjük.

gyumolcsos paleo sutemeny


nyers gyumolcsos paleo suti

paleo nyers-vegan malnas-meggyes


Málnás:


 Citromos:


Gránátalmás:


Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek