Paleo nyers-vegán gyümölcshabos süti
Raw-vegan gyümölcsös-tejszínes süti
Egy újabb kedvenc, ez is sokszor elkészült már, nem kell a sütéssel sem bajlódni.
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 300 g magozott szárított datolya
- 500 g darált dió
- 2 ek kókuszolaj
- csipet só
- forró víz
Krémhez:
- 2 csomag lapzselatin (2x10 g)
- 2 doboz előre lehűtött 200 ml Cocomas
- 2 púpos ek 4x-es édesítő (vagy 8-10 ek eritrit)
- 500 g fagyasztott gyümölcs
Csokimáz:
- 160 g 85-99%-os csokoládé (kompromisszumos)
- 2 ek kókuszolaj
- 2 kk 4x-es édesítő
Akinek nem fér bele a kompromisszumos csokoládé, az készítheti a csokimázat ebből a receptből: http://paleo-erdely.blogspot.ro/2018/01/gesztenyekremes-csokis-suti.html
Elkészítés:
A datolyát forró vízbe áztatjuk legalább fél órát, lecsorgatjuk, majd krémessé daráljuk a sóval és az olajjal.
Összekeverjük a dióval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Hûtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Összekeverjük a dióval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Hûtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A lehûtött Cocomast kemény habbá verjük az édesítővel, majd ezt is hûtőbe tesszük.
A lapzselatint 150 ml vízbe áztatjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt egy pillanatra felfőzzük, majd összedaráljuk. Ha kellően lehûlt (kb 35-40 fokra), akkor belekeverjük a kicsavart zselatinlapokat. Ezt is hûtőbe tesszük, amíg megkeményszik.
A tejszínhabot krémesre keverjük a gyümölcszselével és az alapra öntjük.
A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasszuk egy tálban, majd rákenjük a süti tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése