Gesztenyekrémes-csokis paleo süti
Gesztenyekrémes-csokis paleo süti
Ez a süti nagy kedvenc, sokszor elkészült már. Nagyon szeretjük és nem mellesleg elég hamar kész van.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 tojás
- 5 ek darált dió (vagy gesztenyeliszt / mandulaliszt)
- 1 ek tápiókaliszt (elhagyható)
- 3 ek szőlőmagolaj
- 1 ek 4x-es édesítő (vagy 4 ek eritrit)
- 1/2 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 250 g natúr gesztenyemassza
- 1/2 ek 4x-es édesítő (vagy 2 ek eritrit)
- 2 doboz 200 ml-es Cocomas behűtött kókusztejszín
Csokimázhoz:
- 80 g Cocomas kókusztejszín
- 20 g víz
- 10 g 4x-es édesítő (vagy 40 g eritrit)
- 40 g 20-22%-os kakaó
Piskóta elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük az édesítővel. A tojások sárgáját összekeverjük a szódabikarbónával, olajjal, tápiókaliszttel, a felvert tojásfehérjéhez öntjük és óvatosan összekeverjük a darált dióval (vagy más magliszttel). Kiolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és elegyengetjük, párszor az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő távozzon a piskótamasszából.
Sütés: 180 fokon kb 20-25 percig sütjük alul-felül sütésen. Akkor jó, ha már a teteje nem ragad. Kicsit össze fog esni a piskótánk.
Krém elkészítése:
A Cocomast kb fél órára mélyhűtőbe tesszük. Miután lehűlt, az asztalhoz ütögetjük, hogy jól összekeveredjen. Kemény habbá verjük az édesítővel (ez eltarthat 15-20 percig is), majd összekeverjük a gesztenyemasszával. A piskótát ketté vágjuk és közzétesszük a krémet vagy ha nem vágjuk ketté akkor csak simán rákenjük.
Csokimáz elkészítése:
A Cocomast összemelegítjük a vízzel és az édesítővel. Ha összeolvadtak, belekeverjük a kakaót. Picit hagyjuk kihűlni, majd rákenjük a süti tetejére.
Díszíthetjük óhajunk szerint :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése