Gesztenyekrémes-csokis paleo süti

Gesztenyekrémes-csokis paleo süti


paleo süti
Ez a süti nagy kedvenc, sokszor elkészült már. Nagyon szeretjük és nem mellesleg elég hamar kész van.

Hozzávalók:

Piskótához:




Krémhez:




Csokimázhoz:




Piskóta elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük az édesítővel. A tojások sárgáját összekeverjük a szódabikarbónával, olajjal, tápiókaliszttel, a felvert tojásfehérjéhez öntjük és óvatosan összekeverjük a darált dióval (vagy más magliszttel). Kiolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és elegyengetjük, párszor az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő távozzon a piskótamasszából.

Sütés: 180 fokon kb 20-25 percig sütjük alul-felül sütésen. Akkor jó, ha már a teteje nem ragad. Kicsit össze fog esni a piskótánk.


Krém elkészítése:

A Cocomast kb fél órára mélyhűtőbe tesszük. Miután lehűlt, az asztalhoz ütögetjük, hogy jól összekeveredjen. Kemény habbá verjük az édesítővel (ez eltarthat 15-20 percig is), majd összekeverjük a gesztenyemasszával. A piskótát ketté vágjuk és közzétesszük a krémet vagy ha nem vágjuk ketté akkor csak simán rákenjük.


Csokimáz elkészítése:

A Cocomast összemelegítjük a vízzel és az édesítővel. Ha összeolvadtak, belekeverjük a kakaót. Picit hagyjuk kihűlni, majd rákenjük a süti tetejére.

Díszíthetjük óhajunk szerint :)

epres-gesztenyes

paleo suti

gesztenyekremes torta

Megjegyzések

Legnépszerűbb receptek